JOEP KLERX IS JOUW TEKST MAN

De man die mensen beweegt met teksten

MEER OVER MIJ

Ik ben op 1 februari 1991 als jongste van drie jongens geboren in het wonderlijke Waalwijk. Op mijn vierde begon ik met voetballen en dat blijf ik doen zolang ik kan. Wanneer ik precies begon met schrijven weet ik niet meer, maar ik weet inmiddels dat ik dat ook blijf doen zolang ik kan. Verder houd ik van nieuwe dingen ontdekken – culturen, boeken, sporten, spellen, websites, gewoontes en concepten – in de breedste zin van het woord. Ook dat ontdekken staat op het lijstje met dingen die ik blijf doen zolang ik kan.

Joep en schrijven

Ik vind schrijven leuk sinds ik woorden achter elkaar kan zetten, maar de eerste keer dat ik écht actief ging schrijven voor een breder publiek, was toen ik in 2016 op reis ging. Mijn verhaaltjes over de belevenissen in Zuidoost-Azië en Australië werden, naast door mijn moeder, ook gelezen door een hoop mensen die ik niet kende. Dat was achteraf een bepalend moment in mijn keuze om beroepsmatig te gaan schrijven.

Van hobby tot beroep

Alsof het gisteren was weet ik nog dat ik in een voetbalkantine onder het genot van een biertje het idee opgooide om van schrijven mijn beroep te maken. De reacties waren net zo goed als de biertjes en de volgende dag maakte ik een afspraak om me in te schrijven bij de KvK. JouwTekstman was een feit. Mijn schrijfbestaan is dus eigenlijk geïnspireerd door de ontdekking van nieuwe dingen (reizen), bewerkstelligd door mijn liefde voor schrijven en geconcretiseerd in een voetbalkantine. Veel romantischer kan ik het niet maken.

Tekstschrijver, copywriter, content creator

Toen ik begon als schrijver heb ik vaak m’n neus gestoten. Ik kon namelijk wel schrijven, maar de fijne kneepjes van het vak copywriting had ik toen nog niet bepaald onder de knie. Maar wie zijn neus stoot leert snel. Ik vond mijn neus bovendien al dik genoeg, dus ben ik schrijfcursussen gaan doen, heb ik verschillende boeken gelezen over copywriting en heb ik geïnvesteerd in een tool om SEO-optimaal te kunnen schrijven. Inmiddels weet ik teksten te creëren die mensen bewegen – emotioneel of in de richting van een contactmoment of aankoop – en kan ik trots zijn op de lijst met tevreden klanten.

Anderen over Joep

Mattijs Janssen, eigenaar en marketeer Janssen.nl

“Wij werken samen met Joep vanwege zijn moderne en menselijke schrijfstijl.”

Janssen.nl

referenties

“Wij werken samen met Joep vanwege zijn creatieve inslag en moderne en menselijke schrijfstijl. Hij is scherp en analytisch en weet zich elke keer weer in te leven in het verhaal van de klant. Die informatie zet hij om in duidelijk leesbare teksten die de doelgroep raken.”

Juul Smit, Coördinator Online Magazine Bol.com

“Hij kan zich goed inleven in de doelgroep en schrijft to-the-point.”

Bol.com

referenties

“Joep schrijft op een heel actieve, leuke en inspirerende manier. Onderwerpen waar normaal ‘niet zoveel mee te beleven valt’, worden levendig omschreven door Joep. Hij kan zich goed inleven in de doelgroep en schrijft to-the-point. Ook is hij flexibel en snel in zijn communicatie. Fijn om mee te werken!”

Eelco Anneveldt – Creatief Directeur A.I. bij No Tomato

“Als je teksten wilt met een ziel, moet je bij Joep zijn.”

No Tomato

referenties

“Joep is een copywriter met een eigenschap die het verschil maakt tussen een gewone tekst en een goed verhaal: conceptueel inzicht. Joep heeft ons geholpen om vele stappen in een customer journey in te vullen. Hij las zich in, bereidde zich goed voor en bleef steeds creatief nadenken terwijl hij schreef. En dat zag je terug in het resultaat. Als je teksten wilt met een ziel, mag je nu ophouden met zoeken.”

Nancy Schuurmans, Senior Content Marketeer Zelfstroom

“Hij ontwikkelde een verhalende stijl die perfect past bij het merk.”

Zelfstroom

referenties

“Joep is erg fijn om mee samen te werken. Hij is snel, schrijft vlot en levendig voor zowel de doelgroep als zoekmachines. Hij is in staat ingewikkelde onderwerpen eenvoudig uit te leggen en daarin een verhalende stijl te ontwikkelen die past bij het merk. Hij reageert altijd snel, helpt deadlines te bewaken en denkt oplossingsgericht met ons mee. Hij weet ook gemakkelijk de kern te doorgronden waardoor je goed met hem kunt schakelen over opdrachten. Ondanks dat we elkaar nog nooit in real life hebben ontmoet kan ik bijzonder goed met hem samenwerken.”

Sophie Letschert, marketeer Whello.nl

“Joep had meteen de juiste tone of voice te pakken voor onze doelgroep.”

Whello

referenties

“Joep van JouwTekstman heeft voor ons een aantal e-commerce marketing blogs geschreven. Hij had aan weinig woorden genoeg en had direct de juiste tone of voice te pakken voor onze doelgroep. Hij heeft goede teksten opgeleverd waarin zijn enthousiasme en humor goed naar voren komt. Daarnaast wist hij de onderwerpen van onze blogs goed en duidelijk uiteen te zetten. Zeker een aanrader!”

Jan Jennissen, Head of Buying and Category Management Jumper de diersuper

“De eerste output van Joep was meteen raak!”

Jumper de diersuper

referenties

“Jumper de diersuper was op zoek naar een tekstschrijver. Voor enkele nieuwe websites moesten snel behoorlijk wat teksten worden herschreven. Belangrijk daarin was dat de teksten een eigen herkenbare sound zouden krijgen. Na wat belletjes kwamen we terecht bij Joep van JouwTekstman. Na zich te hebben ingelezen in onze branche kwamen Joep snel met de eerste output. Deze was meteen raak! De verdere teksten rolden als vanzelfsprekend snel en accuraat bij ons binnen. Wij zijn blij met de snelheid en het goede resultaat!”

Rob van Ravenstein, Oprichter Laauw

“Hij verbaast me regelmatig met zijn scherpzinnigheid en originaliteit.”

Laauw

referenties

“Joep is een tekstuele duizendpoot en verbaast me regelmatig met zijn scherpzinnigheid en originaliteit. Hij voorzag de hele website van Laauw van passende teksten.”

Steffi de Haan, eigenaresse Merklab

“Hij werkt snel, nauwkeurig en denkt mee.”

Merklab

referenties

“Joep van JouwTekstman is erg fijn om mee samen te werken. Dit komt onder andere door zijn positieve kijk en aanstekelijke enthousiasme. O, en hij schrijft goede teksten natuurlijk! Ik heb Joep gevraagd de website teksten te schrijven voor een van mijn klanten. Hij had hierbij aan een woord genoeg. Hij werkt snel, nauwkeurig en denkt mee. Met Merklab maken wij de belofte om Van Opmerkelijke Meerwaarde te zijn voor onze klanten en in dit geval was Joep dat voor ons.”

Teksten nodig die mensen bewegen?

Of iemand die meedenkt in de content strategie voor jouw bedrijf?