7 juni, 2021

Naar blog
Actuele verhalen Grappige stukken Observaties

Juni 2021

April was koud als een junk op straat in de winter in Moskou, mei was wisselvallig als diezelfde junk met een abonnement op een afkickkliniek en een zwak hart voor terugvallen.

In juni fluiten de vogels hun liederen alsof ze anderhalf jaar opgesloten hebben gezeten. Of ze klinken gewoon zo omdat wij opgesloten hebben gezeten.

Juni 2021 voelt nu al als de maand van het goedmaken. Alsof we met z’n allen een jaar lang te krappe schoenen aan hebben gehad en ze uit mogen om onze voeten in warm strandzand te woelen, waarna we een verkoelende duik nemen omdat we dat willen.

Juni is de open haard en droge kleren na door een koude stortbui te hebben gefietst.

Juni is de hoer die weer mag neuken nadat ze een veel te lange tijd geen gordijn dicht heeft kunnen doen.

Juni is een school die weer dienst mag doen als hang-, roddel-, ouwehoer-, ontdek-, ontmoet- en spijbelplek – ook al is dat laatste op dit moment best onlogisch.

Juni is de horeca waar het bier weer uit fusten komt in plaats van flesjes en die fusten niet meer aan te slepen zijn, juni is de reden dat ‘terrasje pikken’ door de drukte weer verandert in ‘terrasje gijzelen’.

In juni 2021 voetbalt ons oranje, voor kinderen die net 7 zijn geworden, voor het eerst in hun leven een officiële wedstrijd in een kampioenschap.

Juni is een levensgrote, openslaande wereld, waarbij de zonnestralen op het moment van het betreden van die wereld je smoel verwelkomen met fluwelen handschoentjes.

Geniet van juni en don’t forget to insmeren kinderen.

Plaats bericht

Your comment will be revised by the site if needed.

Nico Klerx

‘t was gezellig lezen en elke zin was raak

Marian Mahieu Stokwielder

Met veel plezier gelezen. Verrassende vorm met al die korte stukjes. Helderder dan ooit. Veel vergelijkingen, vermakelijk. Moedgevend.

Conny

Ik ben net wakker en lees je verhaaltje, het is een heel duidelijk verhaal. Corona heeft ons toch aan het nadenken gezet,alles was voor velen vanzelfsprekend, hopelijk heeft corona ook iets goeds gebracht en hebben kijken we wat vaker om ons heen. Sla eens een arm om iemand heen etc. Het leven is. CARPE DIEM